Kunst en Erfgoed: Dans

Kunst en Erfgoed - DANS

Workshops dans in de klas met erfgoed als basis.De leerkracht hoeft niets voor te bereiden met de klas. De kunstdocent geeft een inspirerende workshop en levert na afloop drie reflectieopdrachten waar de leerkracht zelf met de klas mee aan de slag kan om verder te verdiepen.

Groep 1-2 | Er woonden eens...
Driekusmannen en -vrouwen in een Driekusdorp... zij dansten de Driekusdans in de Driekuscirkel op traditionele oud-Hollandsche muziek. (Driekus)Dans mee!
Kosten: €70,-

Groep 3-4 | Het volk danst
Kinderen leren volksdansen en maken op moderne muziek een eigen groepschoreografie.
Kosten: €105,-

Groep 5-6 | Klomp-en-dans!
Kinderen maken een moderne klompendans met eigen tricks en trucks.
Duur: 90 minuten.

Groep 7-8 | Dance-stories
Overal op de wereld dansen mensen om te bezweren, te verjagen, te aanbidden, te rouwen en te vieren. Kinderen bedenken waar zij voor dansen en ontdekken elkaars verhaal achter de emoties in de dans.