Filteren op categorie:

Aanbod activiteiten

Voorstelling Voorstelling: LEV Categorie: Theater

Groep 3-4 | LEV door Theater Sonnevanck

Lev is stomvervelend. Zijn moeder is heel boos op hem. Maar hij is nóg bozer. “Ik hoor niet meer bij jou!”, schreeuwt hij. En hij rent weg. Met zijn moeder achter hem aan. Opeens hoort hij, uit een gebouwtje dat hij nooit eerder in zijn straat zag, een antwoord. Een schreeuw, die óók muziek is.
Hij sluipt naar binnen. Daar staat een rugbyteam een Maori-haka-lied te oefenen. Lev doet mee, uit volle borst! Dan komt zijn moeder binnen, ze speurt naar hem, maar... ze ziet hem niet. Hij is één van de rugbyers geworden. Plotseling zijn de rugbyers verdwenen. Maar Lev hoort nog steeds gezang. Vanaf dat moment belandt Lev van de ene gezongen wereld in de andere. Vindt zijn moeder hem nog terug?
Lev is een uitbundige voorstelling. In meerstemmig gezongen liederen reizen we over de hele wereld. Een muzikaal feest door 5 acteurs/zangers en een seniorenkoor. Met alle ruimte voor het publiek om uit volle borst mee te zingen.
 

Deze voorstelling vindt plaats in Amphion (kleine zaal) op 19 en/of 20 maart 2019.Lees meer..
Uitverkocht
Voorstelling Voorstelling: Familie van Nielie... Categorie: Theater

Groep 5,6,7,8 | Voorstelling Familie van Nielie door Kwatta en Oorkaan

Na de kennismaking met de 'Familie van Nielie'' nu deel 2: De familie van Nielie breekt de tent af!

Het is midden in de winter, iedereen heeft het koud, Jonathan is jarig en dan…. gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen en de familie van Nielie zich plotseling in het hartje van de zomer bevindt. Maar de familie van Nielie is niet alleen. Ziet Jonathan dubbel, of zijn dat echt twee meisjes die sprekend op elkaar lijken? En wat komt daar met stramme passen aangebliept? Is het speelgoed, is het echt?

Bij de familie van Nielie weet je het maar nooit. Geen wonder dat ze verzeild raken in een wereld waar de zon altijd schijnt, robots het gras maaien, oma’s geheimzinnige missies hebben, maar verder niets is wat het lijkt.

Deze voorstelling vindt plaats in het Amphion op 19 en 20 februari 2019. Je vindt de (oude)trailer van Familie van Nielie hier. In september komt er een nieuwe trailer. 
 Lees meer..
Uitverkocht
Voorstelling Co-creatie: Zeg het maar weer Categorie: Theater

Groep 7-8 | Zeg het maar weer

Het succes van afgelopen jaar heeft bepaald: Zef het maar WEER!  Puberteit? Social media? Het leven als brugklasser? ZEG HET MAAR! Waarover moet er een voorstelling komen?

Groep 7/8 bepaalt het onderwerp, denkt mee en is uiteindelijk publiek van 'hun' voorstelling. De spelers? Jongere acteurs van talentenklas GRID GOUD. Acteurs met lef, ideeën, moves, songs en een 'out of the box' mentaliteit.

Het thema: wordt bepaald door de deelnemende scholen.Lees meer..
Uitverkocht
Voorstelling Schoolvoorstelling Blauw gras Categorie: Theater

Groep 5-6: Blauw gras door Wie Walvis (Buro Bannink)

‘Blauw Gras’ is een vrolijke voorstelling boordevol bluegrass muziek over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende.
 
Op een boerderij waar blauw gras wordt gemaakt wonen opa, moeder, zoon Woody en dochter Sue. Iedere dag speelt opa op zijn banjo en zingt de familie met elkaar over het leven. Allemaal hebben ze grote dromen, maar veel gebeurt er niet op het platteland.
 
Op een dag wordt de familie opgeschrikt door de komst van een vreemd huisje dat plots op het erf staat. Het ruikt ineens naar onbekend eten en er klinkt muziek. En die muziek lijkt in niks op de bluegrass die zij altijd met elkaar spelen. Wat zich ontspint is een spel van de familie tegenover het huis en zijn bewoner. Wie woont daar? Wat moet dat!? Ga weg! De vreemdeling moet weten dat hij niet welkom is met zijn gekke geluiden en gewoontes en er wordt alles aan gedaan om hem het leven op deze plek onmogelijk te maken.
 
Deze voorstelling wordt gespeeld op 13 en 14 nov 2018 in de Bizetzaal van Muziekschool Oosy-Gelderland.
 

Bekijk de trailer! https://www.youtube.com/watch?v=Mq6B4OeNohoLees meer..
Uitverkocht
Projecten Project Koffervertelling Categorie: Theater

Groep 3-6 -| Koffervertelling door Frederique van Domburg

Een kleine voorstelling over een jongen die piano speelt, in een boom klimt en vooral de (zee van) mogelijkheden in zijn gedachten verkent... Daarna worden de kinderen door Frederique uitgenodigd zelf verhalen met hun lichaam te vertellen.

Duur: 90 minuten.
Kosten: € 105,-Lees meer..
Uitverkocht
Projecten Project Schoolverlaters Categorie: Theater

Groep 8 | Schoolverlatersproject Wall of Fame

Wil je iets anders dan de standaard groep 8 musical? Sofie en Willem zetten de sterren (schoolverlaters) in de spotlights in een onvergetelijke zelfgemaakte eindvoorstelling.

Duur: 9x90 minuten.
Prijs: afhankelijk van aantal leerlingen en de wensen van de school.Lees meer..
Uitverkocht
Workshop Kunst en Erfgoed: Theater Categorie: Theater

Kunst en Erfgoed - THEATER

Workshops theater in de klas met erfgoed als basis. De leerkracht hoeft niets voor te bereiden met de klas. De kunstdocent geeft een inspirerende workshop en levert na afloop drie reflectieopdrachten waar de leerkracht zelf met de klas mee aan de slag kan om verder te verdiepen. 

Groep 1-2 | Speuren achter de deuren
Ieder huis heeft een verhaal, de actrice of acteur neemt de kinderen mee naar de boerderij en laat ze speuren in elke kamer naar een verhaal om zelf te spelen.
Duur: 60 minuten.
Kosten: €70,-

Groep 3-4 | Helden 
Alle helden verzamelen zich en bundelen hun krachten om zelf een toneelstuk te maken en te presenteren voor held-genoten.
Duur: 90 minuten.
Kosten: €105,-

Groep 5-6 | Spreek woorden  
Kinderen leren spraakmakende scènes met en over spreekwoorden te maken en te presenteren.
Duur: 90 minuten.
Kosten: €105,-

Groep 7-8 | SF-Spotlight
Kinderen leren een eigen reclamespot te maken over het innovatieve wereldverbeterende product dat ze zelf ontwikkelen.
Duur: 90 minuten.
Kosten: €105,-

 Lees meer..
Uitverkocht
recente activiteiten
initiatief van