Recente activiteiten

Op onze facebookpagina (Bureau Cultuur en School) kun je onze recente activiteiten volgen. Like ons en tag ons..

We vinden het ook leuk als je daar succes foto's en ervaringen van onze workshops en projecten deelt!

Presentatiedag 2016 2017

Dinsdag 17 mei presenteerden wij en onze kunstenaars het nieuwe aanbod voor schooljaar 2014 2015.

We willen iedereen die aanwezig was bedanken voor jullie komst. Wij vonden het een geweldige middag en wij hopen dat jullie goed geïnformeerd en geïnspireerd naar huis zijn gegaan. Hieronder een aantal foto’s van de middag.  De rest van de foto’s staan op onze Facebook pagina: www.facebook.com/bureaucultuurenschool.

De aanwezigen zijn met de nieuwe Bureau Cultuur & School folder naar huis gegaan. Hierin ons nieuwe aanbod en een inschrijfformulier.

Ons aanbod bestaat uit de volgende onderdelen:

KUNSTPROFELEN

• Natuur & duurzaamheid
  • Mens & maatschappij
  • Taal & filosofie
  • Kunst & techniek

LOS AANBOD

• Workshops Kunst & erfgoed: 5 disciplines
  • Projecten
  • Out of the box projecten
  • Speciaal voor speciaal onderwijs
  • Schoolvoorstellingen
  • AMV
  • Lessenreeks kunst & techniek
  • Peuters & BSO
  • Nascholing

Voor degenen die niet aanwezig konden zijn, kijk rond op de site! Vragen of hulp met kiezen? Bel of mail ons!

bcs@muziekschoolog.nl

Wij zien jullie inschrijving graag voor 10 juli 2016 tegemoet.

Wilma Strijbos, Wendelien Wouters en Sofie Cornelissen

NEW ARTS in Doetinchem

Gepubliceerd: 19 augustus 2013

In de eerste twee weken van juni heeft het NEW ARTS project plaatsgevonden in de muziekschool.

Het project, georganiseerd door Bureau Cultuur en School, vond plaats voor alle groepen 7 en 8 van de Doetinchemse scholen. In totaal zijn er 53 groepen op bezoek geweest op de Bizetlaan.

De leerlingen hebben in een carrousel verschillende workshops ‘nieuwe stijl’ gevolgd in ruimtes in de school. Onze eigen Maurits gaf de DJ workshop in de P&P zaal. Jongens van muziekschool Twente (NAXT) gaven een energieke urban dance-workshop in de Bizetzaal en een rap-workshop in de conferentiezaal. Tussendoor was er ruimte voor een hapje en een drankje in de kantine met beelden van ‘urban’ films op de achtergrond.

Vanuit de leerlingen en de scholen tot nu toe nog alleen maar enthousiaste reacties. Het project was ook geweldig om te organiseren en heeft twee weken lang voor veel leven in de brouwerij gezorgd.

Speciale dank voor Maurits (DJ), Bart (Urban Dance), Mark (Rap), Sanne (begeleiding leerlingen), Maarten (montage film) en Henno, voor het helpen bij de opstellingen!

Afronding project Mijn Achterhoek

Gepubliceerd: 19 augustus 2013

In schooljaar 2012 2013 hebben Bureau Cultuur en School en de Gruitpoort voor de laatste keer het project Mijn Achterhoek georganiseerd. Dit project was een initiatief van Cultuurpact Achterhoek.

In drie jaar tijd hebben circa 7500 leerlingen in alle 10 gemeenten van de Achterhoek meegedaan aan het kunstproject.

Het project Mijn Achterhoek is een cultuureducatief beeldend kunstproject. Thema van het project is "identiteit/omgeving". De kern van het project is de kunstenaar op bezoek in de klas.

Het doel van het project is de bewustwording van de eigen omgeving en identiteit en de ontmoeting tussen professionele kunstenaars en kinderen. Samen met de kunstenaar denken de kinderen na over het maken van een kunstwerk en het hele proces dat daarvoor nodig is. De doelgroep voor dit project is groep5 t/m 8 van het basisonderwijs  en eventueel speciaal onderwijs.

In les 1 zijn de kinderen naar buiten gegaan - om eens goed de 'eigen omgeving' te observeren. Daarna zijn in les 2 en 3 de kinderen aan de slag gegaan met het maken van eigen kunstwerkjes, gebaseerd op wat zij hebben gezien. Dit waren kunstlessen in alle vormen: beeldend, ruimtelijk, fotografie, animatielessen, noem het maar op.

Al met al kan gesteld worden dat Mijn Achterhoek een groot succes was. Het project is afgesloten tijdens de Kunst & Designweek in Doetinchem met een tentoonstelling in een etalage en in de kerk.

Dank aan alle kunstenaars. Wij hebben genoten.